History

In 1998 werd onder impuls van een 5-tal motorvrienden MTC Triangle opgericht.


Bedoeling van het initiatief was ook in Deinze een motorclubje te hebben. Als clublokaal werd uiteraard gekozen voor Cafe/Taverne Triangle, toendertijd gelegen op de markt van Deinze, (niet ver van het Congoplein) vandaar ook de naam van de club


Op 3 juli 1998 werd dan ook een 1ste rit georganiseerd en buiten alle verwachtingen was er een heel grote opkomst.


Er werd dan ook besloten om vanaf dan elke zondag te rijden. Tegen het eind van datzelfde jaar was de club uitgegroeid tot niet minder dan 97 leden.


Na enkele jaren werd Taverne Triangle verkocht en nam MTC Triangle zijn intrek in het cafe 't Bachtenaerke in december 2014 werdt Herberg de Avonden ons lokaal en sinds mei 2019 hebben we in Sturgis onze thuishaven gevonden.


De jaren gaan snel voorbij, niettemin is nog een groot deel van de eerste lichting actief medewerker bij de evenementen van de club.


Maar gelukkig nemen ook vele nieuwe leden ,die in de loop der jaren zijn bijgekomen, met veel enthousiasme deel aan het voortbestaan van de club.


Door de jaren heen is zowel het hoofdbestuur, de werkgroepen als de ledenlijst regelmatig onder invloed geweest van wijzigingen hetgeen enkel de club in een positieve zin heeft beïnvloed en zo kunnen we ook zeggen dat voor het jubileumjaar een aantal nieuwe, jongere bestuursleden zijn toegevoegd met de hoop dat deze de traditie van de club (nl. het organiseren van ritten, feesten etc…) kunnen verderzetten.


Ondertussen is Deinze meer dan een motorclub rijk waaronder er ook zijn ontsproten uit ex-leden van MTC Triangle doch de verhouding onderling is vrij goed. Van de clubs die er werden opgericht zijn er momenteel 2 actief in Deinze.


Het hoofddoel van de club, nl motorrijden op een creatieve manier, waar gezelligheid, vriendschap en samenhang op de 1ste plaats komen is tot op heden vrij goed gelukt.


MTC Triangle dankt vooral zijn bestaan aan de inzet van zijn leden en hoopt nog vele jaren te mogen bestaan. De tentakels van deze club rijken van Waregem tot Brugge en ook in de streek rond Gent zijn verschillende leden te vinden, uiteraard bevind zich het overgrote deel rond Deinze, Zulte, Nevele, Landegem maar het dient gezegd dat ook de leden die van verderaf gekomen zijn steeds trouw zijn gebleven aan de Motorclub waarvoor de bijzondere dank van het bestuur.